Stichting OpMaat is verheugd dat op 7 november het CDA, met steun van de coalitiepartijen, een amendement heeft ingediend en het Rijk is gevraagd om een bijdrage van 40 miljoen te storten in een Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen. Wij hebben onlangs een voorstel voor dit Koopfonds gelanceerd. Met dit Koopfonds kunnen straks meer koopwoningen betaalbaar worden aangeboden aan starters. Ook zijn wij blij met het Woonmanifest van de VVD dat oproept tot meer betaalbare koopwoningen voor starters en een hiervoor een aparte categorie te benoemen.

 

Aanstaande maandag 14 november rondt de Tweede Kamer de begrotingsbehandeling Wonen en Ruimte af. Op 8 december stemt de Tweede Kamer over het amendement. Het ziet ernaar uit dat het Koopfonds er echt gaat komen en dat hierdoor meer starters een eerste stap op de koopwoningenmarkt kunnen maken. Wij kijken hier vol verwachting naar uit en leveren graag onze bijdrage.

 

 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Overheid wil snel verbetering positie koopstarters

In de kamerbrief ‘Meer kansen voor koopstarters’ kondigt de overheid een aantal maatregelen aan om starters op de koopmarkt te helpen.

Lees meer

Artikel FD: “Nationaal koopfonds moet starter op woningmarkt gaan helpen”

Het FD publiceerde het artikel “Nationaal koopfonds moet starter op woningmarkt gaan helpen”. Minister de Jonge heeft aangekondigd 40 miljoen...

Lees meer