Op 8 december heeft de Tweede Kamer unaniem ingestemd met een eerste rijksbijdrage van 40 miljoen euro voor het door OpMaat geïnitieerde Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen. Sinds die tijd hebben er veel projectontwikkelaars, gemeenten én starters belangstelling getoond voor dit Koopfonds.

 

We kregen bijvoorbeeld vragen over de werking van het fonds, over de mogelijkheden om er al een beroep op te doen en over concrete projecten die met een bijdrage van het Koopfonds betaalbaar kunnen worden verkocht. Momenteel is het nog niet mogelijk om op al deze vragen duidelijkheid te bieden. We zijn over de uitwerking van het Koopfonds nog druk in overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken


Ons streven is dat het Koopfonds rond de zomer van dit jaar gelanceerd wordt. Dat betekent dat wij er hard aan werken om dat ook te laten lukken. Zo wordt er gewerkt aan de structuur, governance en compliance van het Koopfonds. Maar ook kijken we concreet of we ervoor kunnen zorgen dat het Koopfonds nog meer starters kan helpen en zo nog meer impact heeft. Dit doen we uiteraard niet alleen, maar samen met het ministerie.

 

  • Alle updates over het Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen zijn te vinden op www.hetkoopfonds.nl

Gerelateerde nieuwsartikelen

Tweede Kamer unaniem voor 30 miljoen extra in Nationaal Koopstartfonds

De Tweede Kamer heeft unaniem besloten dat er 30 miljoen extra beschikbaar komt voor het Nationaal Koopstartfonds. In totaal is daarmee 70 miljoen...

Lees meer

Overheid wil snel verbetering positie koopstarters

In de kamerbrief ‘Meer kansen voor koopstarters’ kondigt de overheid een aantal maatregelen aan om starters op de koopmarkt te helpen.

Lees meer